Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 d'agost de 2012 Nuvolades

dimecres, 15 d’agost de 2012

El dia ha començat serè però ràpidament les nuvolades han aparegut tapant més o menys el cel al llarg del dia, deixant una tarda amb el cel força cobert i algunes gotes poden haver-se escapat en alguns punts. Els termòmetres s'han mantingut en la línia fresca a cotes altes i similars o un pèl més altes que les d'ahir a les valls.

Les màximes han arribat als 30,7ºC a Sort i 29,8ºC a Esterri d'Àneu, a la resta han estat per sota, entre 23º i 29º pel que fa a les valls i al voltant dels 17º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 10º i 14º a les valls i al voltant dels 9º o 10º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP