Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 d'agost de 2012 Apreta la calor

divendres, 17 d’agost de 2012
Comencem una nova tongada de calor que apretarà fort aquest cap de setmana doncs una bombolla d'aire càlid es posicionarà sobre el Pirineu i pot ser que els termòmetres s'enfilin molt. A la Val d'Aran per exemple també han superat els 34º en llocs com Sant Joan de Toran o Vielha. A l'Ariège també han tingut temperatures de més de 30º a mitja muntanya.

Les màximes avui han arribat fins els 35,5ºC a Sort o 34,7ºC a Esterri d'Àneu, 33º a Farrera, 32º a Llagunes, 29,8º a Planes de Son, i a alta muntanya màximes entre 19º i 21,7º. Les mínimes han estat entre 10º i 14º a les valls i entre 12º i 13º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP