Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 d'agost de 2012 Temperatures molt altes

dissabte, 18 d’agost de 2012


Mapa de temperatures màximes a Catalunya. Font: meteo.cat

Avui, i tal com anunciava la previsió que ha estat plenament encertada, ha estat un dia molt i molt càlid pel que fa al Pirineu, inclosa la alta muntanya, termòmetres han batut rècords en molts llocs i han superat alguns registres històrics. Una bombolla d'aire càlid que afecta el Pirineu i part d'Europa n'és la responsable.

Les màximes assolides avui:

Sort 36,3ºC
Esterri d'Àneu 36,9ºC
Escaló 34ºC
Planes de Son 31,9ºC
Llagunes 33,1ºC
Farrera 33,6ºC
Alins 35,2ºC
Quanca 33,4ºC
Ref. Amitges 25,9ºC
Ref. Blanc 24,1ºC
Port Ainé 28,8ºC
Bonaigua 25,2ºC
Certascan 24,2ºC
Salòria 24ºC

Registres similars han tingut en altres termòmetres pirinencs com ara 37,1ºC a Vielha, 35,9ºC al Pont de Suert o 39,2ºC a la Pobla de Segur, temperatures molt altes.

Les mínimes han estat més o menys baixes depenent de la zona, valors entre 13º i 18º a les valls i al voltant dels 17ºC a alta muntanya amb inversió tèrmica i poca amplitud tèrmica, tot al contrari que a les fondalades, on s'han assolit amplitud tèrmiques de més de 23ºC com ara a Esterri d'Àneu.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP