Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

2 d'agost de 2012 Menys calor que ahir

dijous, 2 d’agost de 2012

Fotografies: Ramon i Conxi

Continuem amb dies tranquils i assolellats amb més núvols al vessant nord on ha estat cobert i temperatures que tot i ser altes ja no ho han estat tant com les d'ahir.

Les màximes han arribat als 30º fregant els 31º al fons de les valls, entre 24º i 28º a mitja muntanya i al voltant dels 17º i 18º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 9º i 15º a les valls i al voltant dels 9º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP