Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

22 d'agost de 2012 Ambient tranquil

dimecres, 22 d’agost de 2012


Jornada tranquila amb algunes nuvolades però sense res especial a destacar. Les temperatures ja no han estat tan extremes i comencen a normalitzar-se poc a poc, fins que al cap de setmana ja venen canvis més destacables.

Les màximes han arribat als 34,3ºC a Sort, a la resta entre 26º i 32ºC i a alta muntanya al voltant dels 20º i 21º. Les mínimes han estat entre 13º i 20º a les valls i al voltant dels 14ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP