Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 d'agost de 2012 Es normalitzen les temperatures

dijous, 23 d’agost de 2012

Per fi es van normalitzant les temperatures i l'ambient ja torna a ser més propi de l'època, encara continuem amb temps força tranquil fins que aquest cap de setmana arriben possibles tempestes i refrescaran l'ambient.

Les màximes avui ja menys altes, només han passat dels 30ºC a Sort amb 33,2ºC i Esterri d'Àneu amb 31,8ºC, a la resta han estat entre 25º i 29º i a alta muntanya entre 18º i 20º. Les mínimes han estat similars, entre 13º i 18º a les valls, depenent del lloc, i al voltant dels 13º o 14º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP