Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 d'agost de 2012 Ambient tranquil

divendres, 24 d’agost de 2012
Jornada encara força tranquila la d'avui al pirineu, sense res a destacar, amb les temperatures ja normalitzades i núvols que no han deixat precipitació. Es d'esperar que aquest cap de setmana la situació sigui diferent, amb ruixats i més fresca.

Les màximes avui han arribat als 32,9ºC a Sort, als 31,5ºC a Esterri d'Àneu, a la resta entre 26º i 29º i a alta muntanya entre 17º i 19º. Les mínimes han estat amb valors similars, entre 13º i 17º a les valls i entre 11º i 13º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP