Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

26 d'agost de 2012 Ambient fresc

diumenge, 26 d’agost de 2012


Nuvolades del tipus "fantasma" a la serralada interior de Tarragona

Jornada força tranquila amb poques nuvolades, cel serè i ambient molt més fresc en general. Les pluges sembla que no volen arribar ara per ara, a veure si els propers dies canvia la tendència.

Les màximes avui han arribat als 27,6ºC a Sort o 27,9ºC a Esterri d'Àneu, entre 23º i 26º a la resta de les valls i a alta muntanya valors màxims al voltant dels 13º o 14º. Les mínimes han estat baixes a alta muntanya, valors entre 3º i 6º a alta muntanya, entre 7º i 12º a les valls amb ambient clarament més fresc.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP