Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

27 d'agost de 2012 Jornada tranquila

dilluns, 27 d’agost de 2012Tarragona ciutat aquest matí, mirant cap a l'oest


Diagrama de previsió per a Esterri d'Àneu per als propers dies.

Dia molt tranquil amb cel serè gran part del dia, l'ambient continua sent fresc en general amb temperatures més normals de l'època en què ens trobem.

Les màximes han arribat als 30º a Sort, Rialp i Esterri d'Àneu, entre 24º i 29º a la resta de llocs i a alta muntanya entre 16º i 18º. Les mínimes han estat més baixes en general, entre 6º i 11º a les valls i entre 7º i 9º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP