Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 d'agost de 2012 Variable amb alguns ruixats

dimarts, 28 d’agost de 2012


Última hora a Tarragona capital

Jornada molt variable, de matinada amb tempestes i ruixats irregulars, nuvolades durant el dia i algun ruixat dispers, les tempestes més fortes les ha fet cap al pirineu oriental.
Les quantitats recollides de precipitació han estat petites, 5mm a Esterri d'Àneu, 3,8mm a Planes de Son, entre d'altres.

Les màximes han estat de 31º a Sort, de 30º a Esterri d'Àneu, entre 22º i 28º a la resta de llocs i a alta muntanya entre 14º i 18º. Les mínimes han estat entre 10º i 16º a les valls i entre 6º i 9º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP