Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 d'agost de 2012 A l'espera de pluges

dimecres, 29 d’agost de 2012Jornada amb cel variable i de moment al marge de les tempestes i pluges que han d'afectar en les properes hores a gran part del territori, en aquest sentit hi ha un avís taronja per risc que podeu consultar clicant aquest enllaç: avís

Les màximes han arribat als 30,9º a Sort o 29,5ºC a Esterri d'Àneu, a la resta entre 22º i 28º i a alta muntanya entre 16º i 18º. Les mínimes han estat entre 12º i 16º a les valls i entre 10º i 12º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP