Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

3 d'agost de 2012 Ambient tranquil

divendres, 3 d’agost de 2012


Tot i que el matí s'ha ennuvolat bastant a la tarda el cel s'ha quedat pràcticament serè amb un vespre molt tranquil. Les temperatures ja no han sigut tan altes.

Les màximes han arribat als 29º, fregant els 30º al fons de les valls, entre 21º i 26º a mitja muntanya i entre 15º i 17º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 9º i 14º a les valls i entre 8º i 10º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP