Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El cel nocturn del pirineu i les Perseides

dijous, 16 d’agost de 2012


Tres dies consecutius hem anat a la muntanya de nit, per intentar captar la pluja de les Perseides, el resultat ha estat decebedor, com a molt hem vist en el tres dies unes 12 perseides i tan sols hem aconseguit fotografiar una. Per contra, avions i sat·tèlits molts. El dia que vam passar més fred va ser al refugi Pla de la Font on la temperatura va baixar fins els 9º i vam aguantar fins a la 1h de la matinada. Aquí podeu veure la tria que hem fet.Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP