Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Enlairament a l'estratosfera de la radiosonda SONCUBE a Planes de Son

dissabte, 11 d’agost de 2012

Aquest matí ha tingut lloc al CX Món Natura Pirineus a Planes de Son el llençament del globus sonda experimental SONCUBE que ha arribat a l'estratosfera, concretament fins els 30.179m d'altura (més de 30 km) on ha esclatat i ha començat la baixada fins a caure a Andorra a una zona propera a la frontera amb la Cerdanya.
En el gràfic de damunt podeu veure tota la trajectòria que ha efectuat la SONCUBE, a més a més hem pogut seguir en directe a les pantalles del centre, l'altura que anava assolint, les temperatures (més altes o més baixes depenent de la capa de l'atmosfera), la direcció del vent i la velocitat, així com també hem pogut seguir el seu rastre fins que ha caigut a la muntanya. Sens dubte, un experiment extraordinari que ha permès apropar-nos al coneixement de l'atmosfera.

SonCube és un projecte per construir i llençar una sonda que, impulsada per un globus d’heli, viatjarà fins l’estratosfera (a uns 30km d’alçada) i retornarà havent enviat mesures meteorològiques, a més de l’enregistrament en imatges de tot el seu viatge.
Teniu tota la informació del projecte SonCube detallada i explicada al següent enllaç http://www.celdenit.com/soncubeEnllaçA més a més del llençament i el seguiment del SONCUBE hem pogut gaudir d'un aperitiu cuinat en el forn solar amb unes apetitoses salsitxes cuinades només amb el sol.
A http://www.facebook.com/monnaturapirineus teniu tota la informació de la jornada d'avui i també a http://monnaturapirineus.net/2012/08/12/soncube-el-llencament/

Fotografies: Ramon & Conxi

La sonda SONCUBE es va trobar a 2.600m a prop de l'estany de l'Illa, a l'est d'Andorra, teniu tota la informació a: Soncube, la recuperació
Les imatges des de l'espai captades per la sonda més els gràfics de dades recollides de la SONCUBE les podeu consultar a: Soncube des de la frontera de l'espai

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies pel reportatge, Ramon i Conxi. La veritat és que ha estat una experiencia molt interessant i que ha guanyt valor comptant ambla vostre presència, aportacions i comentaris. Una abraçada, Eugenio

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP