Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

10 d'octubre de 2012 Arriba canvi de temps

dimecres, 10 d’octubre de 2012

Jornada marcada per nuvolositat variable que amb el pas de les hores s'han anat fent més gruixuts i han deixat algunes gotellades disperses i irregulars. Ara al vespre es quan està arribant la línia de pluges i tempestes a Catalunya i esperem que en les properes hores plogui a la comarca. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per pluja que podeu consultar a: avisos

Les temperatures s'han quedat més curtes, les màximes han arribat als 25º al fons de les valls (Sort i Rialp), entre 18º i 22º a la resta de llocs a baixa i mitja muntanya i al voltant dels 11º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 6º i 11º a les valls i entre 5º i 7º a alta muntanya.Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP