Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 d'octubre de 2012 Pluges i núvols

dijous, 11 d’octubre de 2012

Son (Alt Àneu) aquest matí
A la matinada ja ha estat plovent i durant el dia han passat diverses línies d'inestabilitat que han anat creuant el pirineu deixant xàfecs i tempestes al seu pas. Al Pallars les tempestes elèctriques no han estat gaire importants però si que ha plogut de forma més o menys general, les quantitats recollides han estat la majoria al voltant dels 10mm.

Precipitació recollida:
Esterri d'Àneu 9,8mm
Planes de Son 10,6mm
Farrera 10,2mm
Amitges 10,6mm
Ref. JM Blanc 9,2mm
Escaló 7mm
Espot 1959m 8,2mm
Llagunes 8,6mm
Port Ainé 7mm
Sort 16,6mm
Bonaigua 13,5mm
Certascan 12,5mm
Salòria 8,9mm


Les màximes s'han quedat més curtes, fins a 20,7º a Sort, 18,9º a Esterri d'Àneu, 17º a Llagunes, entre 13º i 18º a la resta de llocs de mitja muntanya i al voltant dels 8º i 9º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 8º i 12º a les valls i a hores d'ara estan entre 2º i 3º a alta muntanya. Les temperatures han de baixar i de forma notória els propers dies, tant que fins i tot pot baixar la cota de neu, ho anirem seguint.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP