Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

13 d'octubre de 2012 Sol, boires i fresca

dissabte, 13 d’octubre de 2012Dia amb núvols més gruixuts al vessant nord i ambient assolellat a tota la resta amb temperatures similars a les d'ahir amb ambient fresc i humit al vessant nord amb boira al port de la Bonaigua a partir de la cota 1600 i el vent ha entrat a la tarda donant sensació de més fresca.

Les màximes han arribat als 19º al fons de les valls, entre 14º i 18º a la resta de llocs a mitja muntanya i a alta muntanya valors màxims al voltant dels 5º i 6º. Les mínimes han estat entre 2º i 9º a les valls depenent del lloc i l'altitud i a alta muntanya valors voltant als 0º inclús -0,2º a Espot a 2.520m

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP