Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 d'octubre de 2012 Una mica de tot

diumenge, 14 d’octubre de 2012El dia ha tingut una mica de tot, sol, núvols, vent, pluja al vespre, neu segurament a cotes altes i baixada de temperatures que s'estan donant a hores d'ara i que seran més notóries demà quan el vent de port es deixi sentir.

Les màximes han arribat als 16º al fons de les valls, entre 12º i 15º a la resta de llocs a mitja muntanya, i a alta muntanya entre 3º i 6º de valor màxim. Les mínimes que s'estan donant ara en molts llocs a alta muntanya on la temperatura ja ha baixat per sota dels 0º amb valors ja de -3ºC a -2ºC per sobre dels 2.200m, a les valls les mínimes han estat entre 0ºC i 4ºC.

Quantitats recollides fins les 22h:
Esterri A 4,6mm
Planes de Son  6mm
Sort 5,8mm
Bonaigua 5,6mm
Certascan 4,6mm
Farrera 6,8mm
Llagunes 11,2mm
Quanca 7,2mm
Llessui 8,4mm
Alins 6,2mm
Estany Gento 6,2mm

Us deixem unes imatges de libèl·lules d'aquests darrers dies:
Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP