Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 d'octubre de 2012 Arriben les neus

dilluns, 15 d’octubre de 2012Després de les pluges i nevades de la passada nit el dia ha començat molt més tranquil amb núvols encara que han anat creuant durant el dia però amb domini de l'ambient assolellat en general i amb vent de port que encara que no ha estat massa acusat s'ha deixat sentir i, en especial, la davallada de temperatures deixant un ambient molt més de tardor avançada. El dia ha començat amb els cims nevats a gairebé a tot el Pirineu.
La neu que ha caigut ha deixat sobre uns 15cm. a cotes de 1900 o 2000, tot i que la cota de neu ha caigut fins els 1400m, aquest matí ja es veia pels 1800m aproximadament i ha començat a fondre de forma ràpida amb el pas de les hores, a més a més del paper del vent.

Les màximes s'han quedat molt més curtes, tan sols a Sort ha arribat als 17º, però a la resta no han passat dels 12º o poc per damunt. A les valls i a mitja muntanya les màximes han estat entre 8º i 12º i a alta muntanya han estat negatives durant tot el dia amb valors al voltant de -1ºC. Les mínimes han estat entre 1º i 3º a les valls i entre -6º i -4º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP