Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 d'octubre de 2012 Primera glaçada

dimecres, 17 d’octubre de 2012

Jornada molt més tranquila amb sol i núvols alts que amb el pas de les hores han estat molt variables i han anat tapant més o menys el cel, deixant-lo enteranyinat i també han aparegut alguns núvols mitjos.
El fred a primeres hores ha estat notable, fins i tot, ha glaçat a la plana d'Esterri d'Àneu deixant tots els camps gebrats. A migdia les temperatures han enfilat ràpidament i han deixat un ambient suau amb màximes més altes que les d'ahir.

Les màximes han arribat als 17º gairebé 18º  al fons de les valls, entre 12º i 16º a la resta de llocs a mitja muntanya i al voltant dels 7º o 8º a alta muntanya. Les mínimes han estat amb valors negatius en molts indrets, entre -2º i 2º a les valls i entre -3º i -1º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP