Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 d'octubre de 2012 Arriba una borrasca

dijous, 18 d’octubre de 2012


Diagrama previst a Esterri d'ÀneuArriba una nova pertorbació i avui han començat a caure els primers ruixats, de moment, quantitats molt poc importants, tot i que la previsió es que vagin a més amb el pas de les hores. En aquest sentit hi han avisos per fortes pluges i vent que podeu consultar al SMC 

El vent ha estat el protagonista, amb cops de vent que han arribat als 106,5 km/h a Bonaigua, 90,3 km/h a Certascan, 72,4 km/h a Planes de Son, 64,4 km/h a Llagunes amb direcció predominant sud que han fet que al vessant nord i àrees d'influència fos càlid donant temperatures mínimes altes i en certs llocs com ara Vielha o bé també a Esterri d'Àneu.

Les quantitats de precipitació han estat entre els 8mm de Bonaigua, 5,6mm a Amitges, 7,6mm al refugi JM Blanc, als gairebé poc més d'1,6mm a Planes de Son o 1mm a Esterri A.

Les temperatures màximes han arribat als 21,8º a Sort, entre 15º i 20º a la resta de llocs de baixa i mitja muntanya, i entre 8º i 10º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 4º i 13,8º a les valls, essent de 9,8º a Planes de Son i de 13,8º a Esterri d'Àneu, mentre que a Sort era de 4,9º. A alta muntanya les mínimes han estat entre 1º i 6º.
En el següent enllaç podeu veure l'animació de l'evolució del vent per les properes hores: vigilance meteo 

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP