Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

19 d'octubre de 2012 Pluges abundants

divendres, 19 d’octubre de 2012

 
Dia passat per aigua i vent a tota la comarca, i en general, a quasi tot Catalunya. Les quantitats més destacables de precipitació s'han donat a zones d'alta muntanya, de tota manera, s'espera que plogui molt més durant les properes hores.

Quantitats de precipitació fins les 22h:
Esterri d'Àneu 51,4mm
Planes de Son 64mm
Farrera 29,8mm
Ref. Amitges 77mm
Ref. JM Blanc 120mm
Port Ainé 50,8mm
Sort 13,4mm
Bonaigua 89,1mm
Espot 92,4mm
Salòria 31,1mm
Capdella 85,6mm
Estany Gento 86,4mm

Les temperatures han estat similars a les d'ahir pel que fa a les valls amb molt poca amplitud tèrmica, especialment a alta muntanya on hi han hagut diferències entre màximes i mínimes de només 1º i escaig.
El vent ens ha tombat la webcam, hores després tornava a estar dretaLes màximes han arribat als 20º i 21º al fons de les valls, entre 15º i 19º a la resta de llocs a mitja muntanya i al voltant dels 8º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 11º i 15º a les valls i entre 5º i 7º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP