Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 d'octubre de 2012 Continua la pluja

diumenge, 21 d’octubre de 2012

Possible "tuba" a Tarragona

Imatges de pluja
 Continua un dia més la inestabilitat amb pluges que han anat descarregant deixant quantitats, des del començament de l'episodi als 200mm a Espot, 164mm a Bonaigua, 60mm a Certascan, entre d'altres. La muntanya d'Espot és la que ha rebut més precipitació durant aquest episodi a tot Catalunya.

Les quantitats recollides avui diumenge:
Esterri A. 9,8mm
Planes de Son 8mm
Llagunes 11,8mm
Farrera 14,2mm
Ref. JM Blanc 15,6mm
Amitges 8mm
Port Ainé 22,6mm
Sort 5,1mm
Bonaigua 17mm
Espot 21,5mm
Certascan 15,1mm

Les temperatures màximes han arribat als 17º i 18º al fons de les valls, entre 12º i 15º a mitja muntanya i entre 4º i 6º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 5º i 11º a les valls i entre 0º i 2º a alta muntanya, sensiblement més baixes que les d'ahir.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP