Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 d'octubre de 2012 Nuvolositat variable

dimecres, 24 d’octubre de 2012

Dia tranquil amb nuvolositat variable que amb el pas de les hores ha anat tapant més el cel. En els propers dies s'esperen noves pluges i neu ja que baixarà la cota el cap de setmana, ho anirem seguint.

Les temperatures han estat molt similars a les dels darrers dies amb màximes que han arribat als 21º al fons de les valls, entre 15º i 20º a la resta de llocs a mitja muntanya i entre 7º i 10º a alta muntanya. Les mínimes han estat baixes, amb valors entre 2º i 7º a les valls a baixa i a mitja muntanya i valors entre 2º i 4º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP