Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

27 d'octubre de 2012 Vent i neu

dissabte, 27 d’octubre de 2012


Jornada marcada pel fort vent que està bufant amb ratxes que han arribat fins als 118,8 km/h al Salòria, però també ratxes fortes a les valls, 77,2 km/h a Planes de Son o 75,6 km/h a Llagunes.
A la tarda ha començat a nevar, primer semblava neu portada pel vent però més tard ha continuat nevant i en alguns llocs ha agafat feblement, a Esterri es veu neu damunt d'alguns cotxes i també es podia veure a les finestres, a Olp la neu ha agafat també una mica i el port de la Bonaigua està en cadenes. Les quantitats de precipitació son poc destacables fins al moment.

Les temperatures han baixat en picat, donant-se les mínimes ara mateix amb temperatures a alta muntanya en aquests moments de -10º i -11º que amb el vent impliquen unes temperatures de sensació de l'ordre de -19º o -20º en alguns casos. A la resta les temperatures es troben entre 1º i -4º depenent del lloc i l'altitud. A Planes de Son es troben a -3,8º, a Llagunes a -1,1º, a Esterri 1ºC. Les temperatures de sensació es troben a tot arreu per sota de zero graus.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP