Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 d'octubre de 2012 Gelades generals

dilluns, 29 d’octubre de 2012

Temperatures molt fredes les que s'han registrat la passada matinada, tota la comarca sota zero amb una gelada important, malgrat tot les temperatures a alta muntanya ja no han estat tan baixes com ahir i fins i tot han estat positives en algun moment del dia. Ara amb la posta de sol han tornat a baixar i tornarà a glaçar força.

Les màximes han arribat fins els 13º i 14º al fons de les valls, bastant més altes que les d'ahir, entre 6º i 10º a mitja muntanya i al voltant de 2º o 3º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -4º i -2º a les valls i entre -12º i -7º a alta muntanya amb el vent que ja ha afluixat molt d'intensitat.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP