Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Totes les imatges de la nevada d'avui

dilluns, 15 d’octubre de 2012Les imatges de la nevada de la passada nit han deixat aquests paisatges i gruixos que es poden apreciar a les fotografies, la majoria de fotografies són del Pallars Sobirà i algunes vistes des del port de la Bonaigua vessant aranes, la resta són de l'Alt Àneu. En les imatges podem apreciar també el contrast dels colors de tardor barrejats amb la neu.

Fotografies: Ramon i Conxi
Feu clic sobre les imatges per veure-les en gran.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP