Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

10 de novembre de 2012 Núvols i pluges

dissabte, 10 de novembre de 2012


Nevada de bon matí a la zona d'Amitges

Dia molt variable el que hi ha hagut avui al pirineu, nevadetes a primera hora a alta muntanya, després pluges irregulars i disperses que han deixat més o menys litres en els diferents llocs i cel molt cobert durant tot el dia. L'aire fred està començant a entrar doncs les temperatures a alta muntanya a hores d'ara tornen a ser negatives tot i que cap valor és destacable.

Quantitats de precipitació:
Esterri d'Àneu 2,4mm
Planes de Son 2,2mm
Llagunes 7,2mm
Farrera 5,2mm
Ref. Blanc 4,6mm
Port Ainé 12,6mm
Quanca 3,8mm
Sort 8,4mm
Bonaigua 5,5mm
Salòria 5,4mm

Les temperatures màximes han arribat als 14º i 15º al fons de les valls, a la resta de llocs entre 8º i 12º i a alta muntanya entre 2º i 4º. Les mínimes han estat entre 1º i 7º a les valls i entre -3º i 0º a alta muntanya.

Núvol d'estornells

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP