Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 de novembre de 2012 Més fred, pluges i neu

diumenge, 11 de novembre de 2012

Webcam d'Amitges
Webcam Port Ainé TV3

Webcam Refugi JM Blanc

Webcam Espot TV3
Planes de Son a dalt i a sota. Fotos: CX Món Natura PirineusJornada amb molta nuvolositat i amb precipitacions que han caigut ja de matinada i durant una part del dia, en forma de neu a alta muntanya i temperatures notòriament més baixes. A la tarda el cel serè s'ha imposat.
Les quantitats de precipitació recollida: Esterri A.4,8mm, Planes de Son 5,2mm, Farrera 4,4mm Escaló 6,8mm, Port Ainé 7,8mm, Quanca 6,2mm, Sort 6,7mm, Certascan 10mm o Espot 10,5mm.

Les temperatures màximes han arribat als 14º només a Sort, a la resta entre 5º i 10º a tot estirar essent la majoria d'elles amb valors al voltant dels 8º. Les mínimes han estat entre 0º i 6º a les valls. A alta muntanya les mínimes han estat entre -6º i -4º i de màximes han tingut valors al voltant de -1ºC amb neu.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP