Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de novembre de 2012 Ambient tranquil

dilluns, 12 de novembre de 2012

Dia tranquil i assolellat amb alguns núvols prims dominant l'ambient sec i assolellat, les enfarinades dels darrers dies es podien veure encara als cims a primeres hores del dia.

Les màximes han arribat a 16,7º a Sort, a la resta s'han quedat entre 8º i 13º i a alta muntanya entre 1º i 4º. Les mínimes han estat negatives a gairebé a tot arreu, amb valors entre -2º i 0º a les valls amb l'excepció de Sort amb una temperatura 6,3º i a alta muntanya els valors mínims han estat entre -6,7º i -3º.

Pel que fa a Sort, la temperatura i la humitat han mostrat un comportament al llarg del dia com el que veiem en el gràfic, pel que podem deduir que s'ha tractat d'un episodi de "fals" fogony que no ha estat excessivament marcat, però en el gràfic podem veure el curiós comportant d'ambdues variables durant el dia d'avui


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP