Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

13 de novembre de 2012 Dia variable

dimarts, 13 de novembre de 2012

Litoral de Tarragona avui
Mentre a la costa tarragonina hem tingut un dia ben desapacible, gris, rúfol i amb pluges i temporal de mar,
al pirineu ha estat tot el contrari, jornada amb ambient tranquil amb alguns núvols però també amb sol i lleugera pujada de les temperatures. Les màximes han estat similars a les d'ahir amb valors de fins a 15º gairebé 16º al fons de les valls i entre 11º i 14º a la resta excepte a alta muntanya amb valors màxims al voltant dels 7º, aquí si han estat més altes que les d'ahir. Les mínimes han estat negatives en la majoria dels llocs o voltant els 0º amb valors entre -4º i 1º a les valls i entre -5,6º i 0º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP