Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 de novembre de 2012 Cel serè i fresca

divendres, 16 de novembre de 2012

Impressionant imatge del Satèl·lit MODIS de la NASA on es pot veure els carrers de núvols sobre la badia de Hudson a Canadà avui.
Jornada tranquila prèvia al canvi de temps que ha d'afectar el cap de setmana tot i que al pirineu no serà massa destacable, el diumenge serà el dia més desapacible. Cel serè amb alguns núvols prims i boires a primeres hores.

Les temperatures han estat molt similars a les d'ahir amb màximes que han arribat als 17º a Sort, entre 11º i 16º a la resta de llocs i a alta muntanya al voltant dels 6º o 7º. Les mínimes han estat negatives a la zona del pla d'Esterri on habitualment es donen mínimes més baixes, especialment en dies de marcada amplitud tèrmica. Valors mínims entre -1,2º i 4º a les valls i al voltant d'1º o 2º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP