Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 de novembre de 2012 Núvols i pluges

dissabte, 17 de novembre de 2012

Vistes de Son des d'Esterri d'Àneu


El dia ha començat amb algunes boires i amb la presència ja de núvols que al llarg del dia han deixat el cel molt cobert i ha començat a ploure a mitja tarda i encara continua plovent.
Les quantitats recollides fins les 22h són 6,4mm a Llagunes, 3mm a Farrera, 3,2mm a Port Ainé, 4,6mm a Sort.
Les temperatures màximes s'han quedat més curtes, s'han quedat al voltant dels 11º i 12º al fons de les valls, al voltant dels 8º a mitja muntanya i entre 1º i 4º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 0º i 5º a les valls i al voltant de -0,5º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP