Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 de novembre de 2012 Enfarinada i boires

diumenge, 18 de novembre de 2012

El Tèsol de Son a primera hora del dia enfarinat

Son entre boires i colors

El dia ha començat amb els cims enfarinats per sobre la cota 2000 aproximadament i molts núvols baixos enganxats i estrats. Les temperatures han estat similars a les d'ahir i no s'ha notat de moment l'entrada d'aire fred, cap a migdia s'ha cobert el cel en direcció al nord i precipitava feblement.
Les quantitats recollides avui són minses, 4,5mm a Salòria, 5mm a Espot 1959m, 2,1mm a Bonaigua, 2,2mm a Port Ainé, 2,4mm a Llagunes, 1,4mm a Sort, i a la resta per sota 1mm.

Les temperatures màximes han arribat als 13º i 14º al fons de les valls, entre 8º i 11º a la resta i a alta muntanya és on s'han quedat molt baixes, al voltant d'1º. Les mínimes han estat entre 2º i 6º a les valls i entre -1º i 0º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP