Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

19 de novembre de 2012 Torna la calma

dilluns, 19 de novembre de 2012

Fotografies d'avui al Pallars Sobirà, zona d'Espot i Baiasca, autor Bernat Baylina 

Avui la jornada ha estat tranquila i assolellada amb temperatures molt similars a les d'ahir o una mica més altes. Les màximes han arribat als 14º al fons de les valls, entre 9º i 12º a la resta de nuclis a les valls i entre 0º i 2º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -1º i 2º a les valls i entre -2º i 0º a alta muntanya, temperatures molt similars a les dels darrers dies.

Podeu llegir un interessant article sobre els efectes òptics publicat a Milenio Heraldo escrit per José Miguel Viñas amb fotografies de José A Gallego i nostres.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP