Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

22 de novembre de 2012 Dia variable

divendres, 23 de novembre de 2012

Fotografies: La Mussara de nit

Jornada tranquila amb cel variable amb algun plugim feble de matinada amb quantitats que volten 1mm deixant el cel més serè amb el pas de les hores fins deixar una tarda tranquila però més freda, ara mateix s'estan donant les mínimes del dia en molts llocs i inclús són negatives a alta muntanya.

Les temperatures màximes han arribat a 13,6º a Sort, a la resta entre 7º i 10º i a alta muntanya al voltant de 0ºC o negatives en algun punt. Les mínimes, que s'estan donant ara, estan entre 1º i 6º a les valls i entre -2º i -1º a alta muntanya.

Les previsions apunten a que serà el darrer cap de setmana de tardor amb ambient més o menys suau, després arriba, si els mapes no canvien d'aquí allà, la neu i el fred de veritat.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP