Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de novembre de 2012 Ennuvolat

diumenge, 25 de novembre de 2012


La jornada ha començat molt ennuvolada al Pirineu i amb el pas de les hores ha caigut algun ruixat feble, poca cosa, entre 0,5 i 3mm però els núvols han deixat cels coberts, dia gris a l'espera de la pertorbació que ha d'arribar els propers dies que deixarà fred i neu fins a cotes que poden ser baixes, ho anirem seguint. El diagrama de temperatures i precipitació per a Esterri d'Àneu així ho indica, sobretot de cara a dimarts la davallada de temperatura serà notable.

Les temperatures màximes avui han arribat als  13º al fons de les valls, entre 9º i 11º a la resta de llocs a mitja muntanya i al voltant dels 5º a alta muntanya. Les mínimes han estat positives arreu amb valors entre 0º i 4º a les valls i entre 0º i 1º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP