Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de novembre de 2012 Continua nevant, vent i fred

dimecres, 28 de novembre de 2012
Després de dos dies amb precipitació i neu, encara continua nevant, amb vent de port, baixada de temperatures i des d'aquesta tarda el Port de la Bonaigua està tancat.

Les temperatures màximes avui s'han quedat molt curtes arreu, amb valors màxims de 8º a Sort, a la resta entre -1º i 4º que amb vent han donat temperatures de sensació força baixes. A alta muntanya s'estan donant les mínimes a hores d'ara, però les màximes han estat amb valors al voltant dels -7º i -8º a -5º. Les mínimes han estat entre -2º i 5º a les valls i a alta muntanya a hores d'ara hi han temperatures de -9º gairebé de -10º i continua baixant, amb temperatures de sensació de fins a -18º al refugi d'Amitges.

S'han registrat ratxes de vent màximes de 119km/h a Salòria, 100 km/h a Certascan, 75km/h a Llagunes o 66 km/h a Planes de Son.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP