Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

3 de novembre de 2012 Cel variable sense precipitació

dissabte, 3 de novembre de 2012

Jou


Jornada amb el cel molt variable, amb nuvolades que han anat passant donant estones de sol però sense precipitació. L'ambient ha estat suau ja que no ha fet vent i es podia passejar tranquilament. Finalment no han arribat pluges.
Les màximes han arribat als 15º al fons de les valls, a la resta de llocs al voltant dels 11º i a alta muntanya entre 3º i 6º positius. Les mínimes han estat entre 1º i 4,6º a les valls i negatives a alta muntanya amb valors entre -1,5º a 0º.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP