Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 de novembre de 2012 Sant Andreu amb neu

divendres, 30 de novembre de 2012

Finalment avui el sol ha dominat durant la jornada, cels clars, nets, fred molt més acusat i encara ha bufat el vent però ja disminuint la força. Les temperatures a hores d'ara són baixes i s'estan donant les mínimes en molts llocs, a totes les valls es troben valors sota zero i a alta muntanya en aquests moments valors -11º i inclús més baixes.

Les màximes s'han tornat a quedar molt curtes, positives només al fons de les valls amb valors de 2º a 3º amb excepció de Sort amb 7,9º, a mitja muntanya les màximes han estat negatives amb valors entre -4º i -3º i a alta muntanya les màximes entre -8º i -11º. Les mínimes estan sent molt baixes, entre -6º i -0,5º a les valls i entre -15º i -12º a alta muntanya, el desplomament dels termòmetres és evident. Les temperatures de sensació han assolit valors realment molt baixos. Les estacions han pogut fabricar neu gràcies a les baixes temperatures.

Resum mensual de precipitació:

Esterri A. 52,8mm
Planes de Son 55,2mm
Llagunes 73.6mm
Farrera 59,8mm
Amitges 64,2mm
Ref. Blanc 67,8mm
Rialp 64mm
Escaló 58,6mm
Alins 48,8mm
Tavascan 55mm
Espot 1959m 73,4mm
Port Ainé 122,4mm
Llessui 113mm
Sort 85,4mm
Quanca 87mm
Estany Gento 105mm
Capdella 145,4mm
Guzet Neige 171mm

Font dades: SMC, cascacota.cat, CX Món Natura Pirineus, Refugis del Parc Nacional Aigüestortes, Saih Ebro, Skipallars, meteopirineu i pròpies.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP