Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 de novembre de 2012 Alguns ruixats

dijous, 8 de novembre de 2012Dia variable amb nuvolades que han tapat el cel per la tarda deixant anar alguns ruixats que han creuat el pirineu occidental deixant quantitats petites de precipitació en el seu conjunt.
1,4mm a Esterri d'Àneu, 1,6mm a Planes de Son, 1,4mm a Farrera, 3,6mm a Amitges, 1,6mm a Port Ainé, 1,3mm a Sort.
Les temperatures màximes han arribat als 16,9º a Sort i Rialp, a la resta entre 11º i 14º i a alta muntanya entre 8º i 10º. Les mínimes han estat més baixes a les valls que a alta muntanya amb inversió tèrmica, amb valors negatius a les valls entre -1º i 2º i al voltant dels 2º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP