Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El fantàstic bosc de Conangles a la tardor

diumenge, 18 de novembre de 2012

El bosc de Conangles avui entre boires i pluges es podia veure plenament de tardor, aquest bosc de faigs i avets és un indret molt bonic i punt de partida de nombroses excursions de muntanya, al seu inici trobem el refugi de Conangles que es pot veure en la imatge de dalt situat a 1.555m d'altura al costat del riu Noguera Ribagorçana.

Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP