Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de desembre de 2012 Mínimes molt baixes

dimecres, 12 de desembre de 2012Avui hem assolit les mínimes més fredes pel que fa a les valls d'aquesta temporada en un dia de cel variable amb núvols prims.

Les mínimes del dia han estat:
Esterri d'Àneu -10,8ºC
Planes de Son -10,9ºC
Sort -9ºC
Quanca -9,4ºC
Llagunes -5,2ºC
Farrera -6ºC
Port Ainé -8,3ºC

i inversió tèrmica respecte als llocs elevats on les mínimes han estat:
Ref. Blanc -3,7ºC
Ref. Amitges -3,4ºC
Bonaigua -4,7ºC
Salòria -3,7ºC

Les màximes s'han quedat molt curtes amb valors de 6,6ºC a Sort, però només 4º a Esterri d'Àneu o 2,4º a Llagunes o Farrera. A alta muntanya les màximes han estat entre 0ºC i 2,5ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP