Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de desembre de 2012 Dia molt variable

divendres, 14 de desembre de 2012


Avui ha estat un dia molt variable, amb núvols, algunes pluges i neu a cotes altes amb poca visibilitat doncs els núvols tapaven els cims. Les quantitats recollides fins ara han estat febles, 5,8mm a Port Ainé, 4,2mm a Llagunes, 4mm a Sort o 1,4mm a Espot.

Les temperatures en comparació els darrers dies d'aquesta setmana que van ser tan baixes han pujat i inclús avui durant el dia han anat augmentant i a hores d'ara es troben temperatures al voltant de 5º o 6º a les valls. La neu anirà pujant de cota, aneu amb compte amb els allaus.

Les màximes han estat entre 2º i 8º a les valls i entre -0,5º i 3º a alta muntanya mentre que les mínimes han estat entre -1º i 2º a a les valls i al voltant de -5º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP