Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de desembre de 2012 Núvol amb alguna precipitació

dissabte, 15 de desembre de 2012


Imatges d'Espot d'aquest matí mentre nevava. Fotos: Pere Saurat

Durant la passada nit ha plogut una mica i la resta del dia ha estat força tapat amb temperatures que han pujat una mica a les valls i similars a alta muntanya.

Les temperatures màximes han arribat als 14º a Sort, als 12,8º a Rialp o 10,9º a Esterri d'Àneu, a la resta entre 5º i 9º i a alta muntanya entre -0,3º i 2,5º.
Les temperatures mínimes han estat entre 1º i 3,7º a les valls i entre -3,5º i -2,1º a alta muntanya.

Les quantitats recollides de precipitació: 2,6mm a Esterri, 1,6mm a Planes de Son, 3,2mm a Llagunes, 3,4mm a Farrera, 3mm a Amitges, 4mm a Rialp i a Port Ainé, 6,8mm a Espot, 3mm a Sort i 3,8mm al pic de Salòria.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP