Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

2 de desembre de 2012 Torna a nevar

diumenge, 2 de desembre de 2012Jornada molt variable amb precipitacions, nevades, desplomaments de la cota, molts núvols i fins i tot al Port de la Bonaigua torna a estar amb l'ús obligatori de cadenes. En relació a la neu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de SMP per neu que podeu consultar a: SMP  Neu i que afecta al Pallars Sobirà, a la Val d'Aran i a l'Alta Ribagorça.

Les temperatures ja no han estat tan baixes com les d'ahir i han pujat una miqueta, les màximes han estat entre 2º i 6º a les valls amb l'excepció de Sort que ha arribat als 11,3ºC, a alta muntanya les màximes s'han quedat al voltant dels -4º. Les mínimes han estat entre -6º i -1º a les valls i entre -13,5º i -10º a alta muntanya. El vent que ha bufat sobretot la segona meitat del dia ha fet que les temperatures pugessin una mica.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP