Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

20 de desembre de 2012 Màximes més curtes

dijous, 20 de desembre de 2012


Jornada ennuvolada sobretot pel matí deixant un dia molt cobert amb menys núvols per la tarda tot i que no s'ha asserenat.
Les temperatures s'han quedat més curtes que els darrers dies, les màximes han estat totes per sota dels 10º, les més altes 9,2º i 9,7º al fons de les valls, al voltant dels 6º a mitja muntanya i al voltant de 2º a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant dels 0º a les valls i entre -3º i -4º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP