Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 de desembre de 2012 Temperatures suaus però no tant

dilluns, 24 de desembre de 2012
L'estació d'esqui de Javalambre a dia d'avui.

Nit de Nadal suau, però no tant com en altres indrets. Al llarg del dia tot i la suavitat de les temperatures a migdia no han estat tan altes com en altres indrets dels Pirineus.
Mentre que al fons de les valls al Pallars Sobirà les màximes es quedaven entre els 14º a 16º, a Vielha la màxima ha estat de 20,8º i pel que fa a les mínimes mentre que les mínimes al Pallars Sobirà han estat negatives al fons de les valls entre -2º i 0º amb inversió tèrmica a Vielha la mínima ha estat de 6,8º altíssima comparada amb la mínima d'Esterri amb -1,8ºC.

Les mínimes a alta muntanya han estat al voltant dels 4º i a mitja muntanya al voltant dels 5º, on només han estat negatives ha estat a Esterri d'Àneu amb -1,8ºC, a Rialp amb -0,2ºC i Sort amb -2,2ºC. Les màximes a alta muntanya han estat entre 8º i 10º positius, a mitja muntanya al voltant dels 14º fins als 16º, però Sort s'ha quedat amb una màxima de tan sols 13,9ºC.

Que passeu una bona Nit de Nadal i un Bon Nadal.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP