Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de desembre de 2012 Nadal gris i més fresc

dimarts, 25 de desembre de 2012

Dia de Nadal a Rovaniemi (Lapònia finlandesa) amb -19ºCDia de Nadal núvol amb temperatures més baixes i ruixats febles dispersos i irregulars amb alguns flocs de neu que s'han escapat a cotes més altes però poca cosa acompanyats de vent que ha fet alguns cops de 62 km/h a les valls. A hores d'ara el radar encara marca precipitació en alguns punts del Pallars.

Les màximes avui s'han quedat més curtes que les d'ahir amb valors al voltant dels 14º o 15º al fons de les valls i entre 3º i 6º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -1º i 4º a alta muntanya i entre -2º i 0º a alta muntanya.

Al diagrama de previsió per a Esterri d'Àneu no es veuen precipitacions per als propers dies, com a mínim fins a Cap d'Any, ja veurem que passa finalment.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP