Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

26 de desembre de 2012 Més fred a muntanya

dimecres, 26 de desembre de 2012La Laguna (poble de Uña a Cuenca)

Torna la tranquilitat amb un dia assolellat i temperatures que han estat més baixes tot i que encara ha anat bufant el vent però amb cops inferiors als d'ahir.
Les màximes avui s'han quedat als 14º a Sort i 11,3º a Esterri d'Àneu, a mitja muntanya no han passat dels 9º, en alguns casos molt per sota i a alta muntanya com a molt 1º inclús negativa en alguns punts.
Les mínimes han estat entre -2º i 5º a les valls i al voltant dels -5º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP